Εκτός ΣΥΡΙΖΑ ο Αλέξης Γεωργούλης μετά από καταγγελία εις βάρος του για Βιασμό – παραιτήθηκε από ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ

Κοινωνία Πολιτικά
Μοιραστείτε το:

Εκτός ΣΥΡΙΖΑ τέθηκε ο ευρωβουλευτής και γνωστός ηθοποιός, Αλέξης Γεωργούλης έπειτα από καταγγελία για σεξουαλική κακοποίησηπου ήρθε στο φως της δημοσιότητας.

Σε ανακοίνωσή της η Ευρωομάδα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αναφέρει: «Ο Ευρωβουλευτής Αλέξης Γεωργούλης τίθεται εκτός της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, σε συνέχεια της ενημέρωσης που είχαμε σήμερα για καταγγελία εις βάρος του και δεδομένης της ανάγκης να διαλευκανθεί πλήρως η σχετική υπόθεση».

Παράλληλα, ανακοίνωση εξέδωσε και το γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, ενημερώνοντας ότι «ο ευρωβουλευτής Αλέξης Γεωργούλης τίθεται εκτός ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, σε συνέχεια της ενημέρωσης που είχαμε σήμερα για καταγγελία εις βάρος του και δεδομένης της ανάγκης να διαλευκανθεί πλήρως η σχετική υπόθεση».​

Από το περιβάλλον του Αλέξη Γεωργούλη, υπάρχει η πληροφορία ότι ο ίδιος και η γυναίκα που κάνει η καταγγελία είχαν σχέση πριν από τρία χρόνια, ωστόσο στη συνέχεια εκείνος έκανε δεσμό με μια Ιταλίδα. «Δεν ισχύει τίποτα, η αλήθεια θα φανεί ενώπιον της Δικαιοσύνης. Πρόκειται καθαρά για μια εκδικητική ενέργεια», λέει άτομο κοντά στον ευρωβουλευτή.

Πάντως, μέχρι στιγμής, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ δεν έχουν σαφή εικόνα από τον ίδιο τον ευρωβουλευτή για το περιεχόμενο της καταγγελίας, με αρμόδιες πηγές να αναφέρουν ότι αυτή σχετίζεται με ξυλοδαρμό.

ΝΔ: Σε τι αφορά η καταγγελία σε βάρος του Αλέξη Γεωργούλη; -Οι πολίτες αναμένουν απαντήσεις

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, το θύμα φέρεται να είναι σήμερα υπάλληλος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και παλιότερα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, αλλά και στέλεχος του ΠΑΣΟΚ. Το θύμα έχει μακρά εμπειρία στα ευρωπαϊκά ζητήματα, ενώ έχει εργαστεί παλιότερα στο πλευρό Ελλήνων και ξένων ευρωβουλευτών.

Υπενθυμίζεται ότι ο Αλέξης Γεωργούλης εξελέγη ευρωβουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία στις ευρωεκλογές του 2019.

Μέτσολα: Έλαβα αίτημα από τις αρμόδιες βελγικές αρχές για άρση ασυλίας του Αλέξη Γεωργούλη

Η πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Ρομπέρτα Μέτσολα ανακοίνωσε κατά την έναρξη των εργασιών της ολομέλειας στο Στρασβούργο ότι υπάρχει αίτημα από τις βελγικές αρχές για άρση της ασυλίας του ευρωβουλευτή Αλέξη Γεωργούλη.

«Έλαβα αίτημα από τις αρμόδιες αρχές του Βελγίου για άρση της κοινοβουλευτικής ασυλίας του Αλέξη Γεωργούλη. Το αίτημα παραπέμπεται την επιτροπή νομικών υποθέσεων» ανέφερε η κ. Μέτσολα.

Σε ανακοίνωσή του ο Αλέξης Γεωργούλης αναφέρει:

«Δυστυχώς ζούμε σε δύσκολες και επικίνδυνες εποχές. Προς μεγάλη μου έκπληξη πληροφορούμαι ότι υποβλήθηκε σε βάρος μου, καταφανώς ψευδής και συκοφαντική καταγγελία, για περιστατικό που δήθεν συνέβη πριν τρία χρόνια. Απέναντι σε αυτήν την ψευδή και προσβλητική επίθεση, που πραγματοποιείται – μάλλον όχι τυχαία – λίγες ημέρες πριν τις εθνικές εκλογές, προτίθεμαι να δώσω τη μάχη μου στη δικαιοσύνη, για την αλήθεια και την αποκατάσταση του ονόματός μου, αιτούμενος ο ίδιος την άρση της ευρωβουλευτικής μου ασυλίας.

Στο πλαίσιο αυτό και επειδή δεν θέλω επ’ ουδενί να επηρεάσω τον αγώνα που δίνει ο ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία, σε όλα τα επίπεδα, με ένα καθαρά προσωπικό ζήτημα, θέτω τον εαυτό μου στη διάθεση των οργάνων του κόμματος και υποβάλλω την παραίτησή μου από μέλος του κόμματος καθώς και από την Ευρωομάδα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Με εκτίμηση

Αλέξης Γεωργούλης»

——————

Πληροφορίες και για δεύτερη καταγγελία σε βάρος του Αλέξη Γεωργούλη από ασκούμενη στο Ευρωκοινοβούλιο

Πληροφορίες και για μια δεύτερη καταγγελία σε βάρος του Αλέξη Γεωργούλη έρχονται από τις Βρυξέλλες, μετά από εκείνη που προχώρησε το στέλεχος του ΠΑΣΟΚ για παρενόχληση, η οποία και έθεσε τον γνωστό ηθοποιό εκτός της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με έγκυρες πηγές αναφορικά με τη δεύτερη καταγγελία, στους διαδρόμους του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου κυκλοφορεί η πληροφορία ότι προ διετίας μια ασκούμενη στο Ευρωκοινοβούλιο από τη Θεσσαλονίκη κατήγγειλε πως είχε βγει για ποτό με τον Αλέξη Γεωργούλη και την επομένη βρέθηκε κακοποιημένη σωματικά, κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες.

Mέχρι στιγμής, ο πρώην πλέον ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει τοποθετηθεί σχετικά για την εν λόγω καταγγελία που έρχεται στο φως.

—————

Η πρώτη καταγγελία σε βάρος του Αλέξη Γεωργούλη

Την ίδια ώρα αναταραχή επικρατεί στις τάξεις του ΣΥΡΙΖΑ μετά την αιφνιδιαστική αποχώρηση του Αλέξη Γεωργούλη από την ευρωομάδα του κόμματος. Σύμφωνα με πληροφορίες του iefimerida.gr, ο Αλέξης Γεωργούλης αναφέρει στα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που επικοινώνησαν τηλεφωνικά με τον ευρωβουλευτή πως πρόκειται για μια καταγγελία εκδικητικού τύπου, αφού η καταγγέλλουσα από τον χώρο του ΠΑΣΟΚ φέρεται να είχε δεσμό με τον ίδιο προ τριετίας.

Ωστόσο, δεν λείπουν οι πληροφορίες που φτάνουν στα αυτιά της Κουμουνδούρου ότι η καταγγελία έχει βάθος και αφορά και σωματική κακοποίηση.

Από το περιβάλλον του Αλέξη Γεωργούλη, υπάρχει η πληροφορία ότι ο ίδιος και η γυναίκα που κάνει η καταγγελία είχαν σχέση πριν από τρία χρόνια, ωστόσο στη συνέχεια εκείνος έκανε δεσμό με μια Ιταλίδα.

—————

Οι ανακοινώσεις του ΣΥΡΙΖΑ για Γεωργούλη και η θέση του ίδιου

Ειδικότερα, σύμφωνα με ανακοινώσεις του ΣΥΡΙΖΑ και της Ευρωομάδας του κόμματος, ο ευρωβουλευτής Αλέξης Γεωργούλης τίθεται εκτός κόμματος και της Ευρωομάδας του, «σε συνέχεια της ενημέρωσης που είχαμε σήμερα για καταγγελία εις βάρος του και δεδομένης της ανάγκης να διαλευκανθεί πλήρως η σχετική υπόθεση».

Παράλληλα, η Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Ρομπέρτα Μέτσολα ανακοίνωσε κατά την έναρξη των εργασιών της ολομέλειας στο Στρασβούργο ότι υπάρχει αίτημα από τις βελγικές αρχές για άρση της ασυλίας του ευρωβουλευτή Αλέξη Γεωργούλη.

«Έλαβα αίτημα από τις αρμόδιες αρχές του Βελγίου για άρση της κοινοβουλευτικής ασυλίας του Αλέξη Γεωργούλη. Το αίτημα παραπέμπεται την επιτροπή νομικών υποθέσεων» ανέφερε η κ. Μέτσολα.

Από την πλευρά του, ο κ. Γεωργούλης σημείωσε σε ανακοίνωσή του:

«Δυστυχώς ζούμε σε δύσκολες και επικίνδυνες εποχές. Προς μεγάλη μου έκπληξη πληροφορούμαι ότι υποβλήθηκε σε βάρος μου, καταφανώς ψευδής και συκοφαντική καταγγελία, για περιστατικό που δήθεν συνέβη πριν τρία χρόνια. Απέναντι σε αυτήν την ψευδή και προσβλητική επίθεση, που πραγματοποιείται – μάλλον όχι τυχαία – λίγες ημέρες πριν τις εθνικές εκλογές, προτίθεμαι να δώσω τη μάχη μου στη δικαιοσύνη, για την αλήθεια και την αποκατάσταση του ονόματός μου, αιτούμενος ο ίδιος την άρση της ευρωβουλευτικής μου ασυλίας.

Στο πλαίσιο αυτό και επειδή δεν θέλω επ’ ουδενί να επηρεάσω τον αγώνα που δίνει ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, σε όλα τα επίπεδα, με ένα καθαρά προσωπικό ζήτημα, θέτω τον εαυτό μου στη διάθεση των οργάνων του κόμματος και υποβάλλω την παραίτησή μου από μέλος του κόμματος καθώς και από την Ευρωομάδα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ».

—————

ΝΔ: Σε τι αφορά η καταγγελία σε βάρος του Αλέξη Γεωργούλη; – Οι πολίτες αναμένουν απαντήσεις

Ειδικότερα, σύμφωνα με ανακοινώσεις του ΣΥΡΙΖΑ και της Ευρωομάδας του κόμματος, ο ευρωβουλευτής Αλέξης Γεωργούλης τίθεται εκτός κόμματος και της ευρωομάδας του, «σε συνέχεια της ενημέρωσης που είχαμε σήμερα για καταγγελία εις βάρος του και δεδομένης της ανάγκης να διαλευκανθεί πλήρως η σχετική υπόθεση».

ΝΔ: Σε τι ακριβώς αφορά η καταγγελία σε βάρος του Γεωργούλη;

Σε ανακοίνωσή της η ΝΔ ζητά μεταξύ άλλων να δοθεί στο φως της δημοσιότητα σε τι αφορά η καταγγελία σε βάρος του πρώην πλέον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΝΔ:

«Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Γεωργούλης σε ανακοίνωσή του αναφέρει ότι παραιτήθηκε από την ευρωομάδα και από μέλος του ΣΥΡΙΖΑ ύστερα από αίτημα για άρση της ασυλίας του. Ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του αναφέρει ότι τέθηκε εκτός κόμματος ύστερα από ενημέρωση που είχαν σήμερα για καταγγελία εις βάρος του.

  • Σε τι ακριβώς αφορά η καταγγελία;
  • Έγινε σήμερα για πρώτη φορά;
  • Ο κ. Γεωργούλης παραιτήθηκε όπως λέει ο ίδιος ή αποπέμφθηκε όπως λέει ο ΣΥΡΙΖΑ;

Επειδή, προφανώς, οι λόγοι που οδηγούν έναν ευρωβουλευτή εκτός κόμματος είναι εξαιρετικά σοβαροί, οι πολίτες αναμένουν απαντήσεις από τον ΣΥΡΙΖΑ».

—————

Η πρώτη αντίδραση ΠΑΣΟΚ μετά την καταγγελία -«Είναι βαρύ ποινικό αδίκημα, όχι απλή παρενόχληση»

Σάλος έχει προκληθεί στο πολιτικό σκηνικό της χώρας μετά τις καταγγελίες που έρχονται στο φως της δημοσιότητας για τον γνωστό ηθοποιό και πρώην πλέον ευρωβουλευτή, Αλέξη Γεωργούλη, ο οποίος τέθηκε εκτός της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ.

Η μια εξ αυτών έγινε από στέλεχος του ΠΑΣΟΚ η οποία κατήγγειλε τον Αλέξη Γεωργούλη, με τον ίδιο να παραιτείται και την ασυλία του να αίρεται.

Το θύμα φέρεται να είναι σήμερα υπάλληλος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και παλιότερα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, αλλά και στέλεχος του ΠΑΣΟΚ. Το θύμα έχει μακρά εμπειρία στα ευρωπαϊκά ζητήματα, ενώ έχει εργαστεί παλιότερα στο πλευρό Ελλήνων και ξένων ευρωβουλευτών.

Η πρώτη αντίδραση του ΠΑΣΟΚ στο άκουσμα της καταγγελίας

Στο άκουσμα της καταγγελίας, δριμεία ήταν η πρώτη αντίδραση του ΠΑΣΟΚ. Σύμφωνα με όσα είπαν στελέχη της Χαριλάου Τρικούπη «πρόκειται για ένα πολύ σοβαρό ποινικό αδίκημα και όχι απλώς μια καταγγελία για παρενόχληση». Την ίδια ώρα, όπως αναφέρουν από τις τάξεις του ΠΑΣΟΚ θεωρείται «αδιανόητο ένα κόμμα που στην προμετωπίδα του κυριαρχούν τα δικαιώματα των γυναικών να διακινούν ονόματα», ενώ σπεύδουν να προσθέσουν πως η γυναίκα που έκανε την καταγγελία «έχει σεβαστεί εδώ και τρια χρόνια την ανακριτική διαδικασία των βελγικών αρχών και δεν έχει μιλήσει».

Παράλληλα, δεν λείπουν και τα «καρφιά» για το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ, αφού τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ σημειώνουν πως «εκείνοι που διαρρέουν ονόματα και διαπομπεύουν ανθρώπους, πρέπει να αναλογιστούν τι ακριβώς κάνουν στα ίδια τα θύματα, αφού το θέμα δεν είναι πολιτικό, αλλά καθαρά ποινικό».

Την ίδια ώρα, οι πληροφορίες από την πλευρά του Αλέξη Γεωργούλη που ανέφεραν ότι η καταγγέλλουσα είχε σχέση με τον γνωστό ηθοποιό διαψεύδονται κατηγορηματικά.

Πηγή: iefimerida.gr

Μοιραστείτε το:
Tagged