Αριστερή Κίνηση Περιστερίου: «Περιστέρι πόλη Καθαρή, πόλη Λαμπερή, πόλη Πράσινη, Πόλη πλωτή τελικά»

Π-Κοινωνία
Μοιραστείτε το:

Πόλη πλωτή τελικά για άλλη μια φορά σήμερα το Περιστέρι. Αύριο θα ακούσουμε πάλι για πρωτόγνωρους όγκους νερού, για «κακά» νερά (ανυπάκουα μάλλον) που έρχονται από το Ίλιον, για τη χωρητικότητα της κοίτης του Κηφισού και φυσικά για την κλιματική αλλαγή!!

Αυτό που σίγουρα δε θα ακούσουμε είναι η έλλειψη έργων αντιπλημμυρικής προστασίας την ώρα που ξηλώνονται για μια ακόμα φορά πεζοδρόμια του κέντρου σε μια εκδήλωση φαντεζί διάθεσης του δήμου. Η δημοτική αρχή μοιράζει παντεσπάνι στους αγαπημένους της εργολάβους, αντί να προωθεί έργα που έχουν ζωτική σημασία για την κοινωνική πλειοψηφία.

Ήταν πριν λίγες μέρες που μας ζητούσαν να φύγουμε από τα σπίτια μας λόγω των πυρκαγιών. Τώρα έπρεπε να κλειστούμε λόγω των πλημμυρών. Είναι γνωστά τα σημεία και οι περιοχές που πλήττονται σχεδόν σε κάθε νεροποντή εδώ και τουλάχιστον 50 χρόνια (Δωδεκανήσου, Θηβών, Πελοπίδα, Τσαλαβούτα, Μπουρνάζι, Ανθούπολη, Χρυσούπολη, κλπ) .Τα 20 τελευταία χρόνια η ίδια Δημοτική Αρχή δεν αντιμετωπίζει το πρόβλημα αποτελεσματικά. Πόσες τετραετίες χρειάζονται στον κ. Παχατουρίδη για να μην μετατρέπονται οι δρόμοι σε ποτάμια λάσπης, να μην κινδυνεύουν οι πολίτες και οι περιουσίες τους;

Σε αυτήν την πολιτική εγκατάλειψης, έχουν καίρια συνενοχή τόσο η Περιφέρεια όσο και οι εκάστοτε κυβερνήσεις και φυσικά πρώτα και κύρια η Ευρωπαϊκή Ένωση γιατί τα έργα που εγκρίνονται από κει για χρηματοδότηση μέσω ΕΣΠΑ και άλλων προγραμμάτων δεν εξετάζουν τις προτεραιότητες και τα ειδικά προβλήματα της κάθε περιοχής, ούτε στοχεύουν σε έναν στρατηγικό σχεδιασμό αντιπλημμυρικής θωράκισης παραδείγματος χάριν

Οι τρομακτικές επιπτώσεις της καπιταλιστικής ανάπτυξης και των καταστροφικών αλλοιώσεων στο περιβάλλον και τη φύση το επόμενο διάστημα θα γίνονται διαρκώς και πιο έκδηλες. Οι επιπτώσεις αυτές αντιμετωπίζονται με το σκύψιμο στα σοβαρά κοινωνικά ζητήματα και στην δυνατότητα του ανθρώπου για μια ισορροπημένη ζωή με τη φύση.

Ζητάμε:

  • Άμεσα μέτρα αντιπλημμυρικής θωράκισης και προστασίας της πόλης βάσει ολοκληρωμένων μελετών.
  • Προστασία των ρεμάτων, με αποκατάσταση των κλειστών και μπαζωμένων παρακηφίσειων ρεμάτων. Ειδική και άμεση μέριμνα για τον Κηφισό όπου στο ύψος των ΚΤΕΛ εμποδίζεται η απορροή των υδάτων από εμπόδια της χρόνιας εγκατάλειψης, όπως σωρούς σπασμένων μπετόν.

Αριστερή κίνηση Περιστερίου / εκλογική συνεργασία με Ριζοσπαστική Πρωτοβουλία Περιστερίου και ανένταχτους αγωνιστές/στριες.

Μοιραστείτε το:
Tagged